Tiktok Hesabı Nasıl Silinir, Tiktok Nasıl Kapatılır?

Tiktok Hesabı Nasıl Silinir, Tiktok Nasıl Kapatılır?

Tiktok hesabımı kalıcı olarak nasıl kapatabilirim sorusu, TikTok hesabı oluşturmuş ancak hesabını kapatmak isteyenlerin sıklıkla sordukları sorulardan biridir. Bir TikTok hesabı oluşturmak oldukça basit bir işlemdir. Ancak onu silmek biraz daha karmaşık bir süreci işaret etmektedir. Tiktok hesap silme ve tiktok hesap kapatma işlemleri için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini kısaca açıkladık. Tiktok hesabınızı bu yazıdan sonra silebilir, dondurabilir veya kalıcı olarak kaldırabilirsiniz.

TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

TikTok hesabınızı kalıcı olarak silme işlemine başlamadan önce ilk olarak, hesabınızı silmenin kalıcı olduğunu ve geri alınamayacağını bilmeniz gerekmektedir. TikTok web sitesinde açıkça "silinmiş bir hesabın kurtarılamayacağını" belirtmektedir. Bu da hesabınızı sildikten sonra paylaşımlarınızın, takipçilerinizin ya da sizin takip ettiklerinizin geri gelemeyeceği anlamına gerekmektedir. Eğer hesabınızı kalıcı olarak kapatma konusunda kararlıysanız, kapatma adımlarını uygulamaya başlayabilirsiniz.

TikTok hesabınızı kapatmak için sistemde kayıtlı telefon numaranızın olması gerekmektedir. Bunun için uygulamayı başlattıktan sonra, uygulama penceresinin sağ alt köşesindeki Profil Bilgileri simgesine tıklayın. Ayarlar seçeneğine dokunun ve ardından ekranda açılan menüden Gizlilik ve Ayarlar özelliğini seçin.

Hesabı Yönet dedikten sonra Telefon Numarası sekmesinin üzerine dokunarak, telefon numaranızı ekleyin. Uygulama, telefonunuza tek seferlik bir şifre gönderecektir, bu nedenle doğrulama kodunu girmeniz yeterlidir. Uygun kutuya girdiğinizde telefonunuz TikTok hesabınıza bağlanacaktır.

TikTok hesabını silmek, kapatmak veya dondurmak için;

  1. TikTok uygulaması üzerinden hesabınıza giriş yapın.
  2. Hesabınıza giriş sağladıktan sonra profil sayfanızı açın.
  3. Profil sayfanızın üst kısmındaki üç noktalı simgeye dokunun.
  4. “Hesabımı yönet” sekmesine tıklayın.
  5. "Hesabı sil" yazan sekmeye dokunun.
  6. Onay kodunu alın ve girin.
  7. Tekrar "hesabı sil" sekmesine dokunun.

TikTok Hesabını Kalıcı Olarak Kapatma

TikTok hesabımı kalıcı olarak nasıl kapatabilirim diye merak edenlerdenseniz takip etmeniz gereken birkaç adım olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Uygulamayı silmeye karar verdikten sonra cihazınızda TikTok uygulamasını açıp "Profil" sekmesine gitmeniz gerekir.

Profilinizi görüntüledikten sonra sağ üst köşede üç yatay nokta olarak görünen "Ayarlar" simgesine tıklayın.

Daha sonra "Hesabımı Yönet" ve "Hesabı Sil" seçeneğine tıklamanız gerekir.

TikTok hesabınızı kalıcı olarak silme işleminiz bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra son bulur.

TikTok Hesabı Kapandıktan Sonra Ne Olur?

TikTok hesabımı kalıcı olarak nasıl kapatabilirim, sorusundan sonra kullanıcıların en merak ettiği konulardan biri de işlemin sonrasıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi hesabın kapatılmasından sonra geri dönüş bulunmamaktadır. Hesabı sildikten sonra artık bu kullanıcı adıyla TikTok uygulamasına tekrar giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Ayrıca, yayınladığınız ve satın aldığınız videolara erişiminizi de kaybetmektesiniz. TikTok bununla birlikte satın alınan hiçbir ürün için geri ödeme yapılmayacağını belirtmektedir.

Hesabınız silindikten sonra, profilinizi arayan diğer kullanıcılara "Devre Dışı Bırakılmış" olarak görünecektir. 30 gün sonra ise hesabınızın yanında videolar ve bilgiler de silinecektir. Ancak sohbet mesajı gibi paylaşılan herhangi bir bilgi başkaları tarafından görünmeye devam edebilir.

Hesabınızı Devre Dışı Bıraktıktan Sonra TikTok'u Geri Yükleyin

TikTok hesabımı kalıcı olarak nasıl kapatabilirim, sorusunun cevabını öğrendikten sonra hesabınızı silebilir ancak bir süre sonra bundan pişmanlık duyabilirsiniz. İşte TikTok bu pişmanlığın sonsuza kadar sürmemesi için kullanıcılarına son bir şans vermektedir.

Bir TikTok hesabı operatörün veri tabanından kalıcı olarak silinmeden önce, 30 günlük devam eden bir devre dışı bırakma moduna girmektedir. Bu, silinmiş bir hesabın, silme işlemini onayladıktan sonra 30 gün içinde kullanıcı tarafından yeniden etkinleştirilebileceği anlamına gelmektedir. Bunu yapmak için, normalde yaptığınız gibi uygulamaya giriş yapın. Daha sonra önceden silinmiş bir hesabı geri yüklemek için "Yeniden Etkinleştir" düğmesine dokunun.

TikTok Hesabı Silmenin Alternatifleri

TikTok uygulaması, kullanıcılarına halkın gözünden gizlenmelerini sağlayan birkaç gelişmiş seçenek sunmaktadır. Bu nedenle, müzik videolarınızın platformun diğer kullanıcıları tarafından erişilebilir olmasını istemiyorsanız, TikTok hesabınızı devre dışı bırakmanız gerekmez.

Hesabınızda paylaştığınız içeriği kimlerin görebileceğini kontrol etmenize olanak sağlayan özel moda geçtiğinizde, tüm yeni takipçilerin videolarınızı görüntülemek için size bir arkadaşlık isteği göndermesi gerekecektir. Bu seçenek, Ayarlar menüsüne gidip Gizlilik ve Güvenlik özelliğini seçerek etkinleştirilebilirsiniz.

Bununla birlikte TikTok uygulamasında ‘Başkalarının beni bulmasına izin ver' seçeneği, profilinizi kimlerin görebileceğini kontrol etmenizi sağlar. Çünkü eğer etkinleştirirseniz, hesabınız diğer kullanıcıların platformdan aldığı arkadaş önerilerinde görünmez. Bu seçeneği de Gizlilik ve Güvenlik menüsünde bulabilirsiniz. Böylece varsayılan olarak etkinse bile isteğinize göre kapatabilmeniz mümkündür. Herhangi bir noktada takipçi önerilerinde yer almak istediğinize karar verirseniz, istediğiniz zaman tekrar açabilirsiniz.

Tüm bunların yanında TikTok size kimlerin mesaj gönderebileceğini ve videolarınıza yorum gönderebileceğini de kontrol etme imkanı tanımaktadır. TikTok aracılığıyla sizinle iletişime geçebilecek kişi sayısını sınırlamak, bu video paylaşım platformunda güvenliğinizi artırmanın başka bir yoludur. Kim bana ileti gönderebilir ve kim bana yorumlar gönderebilir gibi farklı seçenekler de mevcuttur. Gizlilik ve Güvenlik menüsünü kullanarak kolayca istediğiniz seçenekleri işaretleyebilirsiniz.

Sonuç olarak uygulamanın getirdiği son güncellemeler TikTok hesabımı kalıcı olarak nasıl kapatabilirim sorusunun cevabını çok daha hızlı bir şekle getirdi. Ancak, bu işlem kalıcıdır ve hesabınızı devre dışı bıraktığınızda bir daha kullanamazsınız. Bu nedenle, özellikle uygulama gizliliğinizi artırmak için bir dizi yol sunduğundan dolayı bu kararı iyice düşünmeniz gerekmektedir.

En çok sorulanlar;

  • Tiktok hesap silme başarısız
  • Bilgisayardan tiktok hesap silme
  • Telefondan tiktok hesap silme
  • Tiktok hesap silme pc
  • Tiktok hesap dondurma
  • Tiktok hesabı nasıl silinir?
  • Tiktok hesap kapatma
  • Eski tiktok hesabı nasıl kapatılır?
  • Tiktok hesap kapatma linki
  • Kalıcı tiktok hesabı silme